Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée portoghese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porzioni
Składniki
-
1000 g di latte intero
-
6 tuorli
-
200 g zucchero
-
60 g di farina tipo 0040 g di amido di mais (maizena)
-
3 pezzetti di scorza di limone (senza la parte bianca)
-
zucchero di canna
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ieri. Oggi. Sempre
50 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Panforte
1 godz.
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35 min
Crema catalana
40 min
Pici all'aglione
1 godz. 25 min
Budino alle pere con salsa al caramello
3 godz. 30 min
Creme brulé al cioccolato bianco e limone
40 min
Paté di fegatini
30 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crème brûlée
1 godz. 10 min
Risotto al tartufo
40 min