Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte intero
- 6 tuorli
- 200 g di zucchero
-
40
g di amido di mais (maizena)
lub 60 g di farina tipo 00 - 3 pezzetti di scorza di limone (senza la parte bianca)
- zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Panforte
1h
Crème caramel al Varoma
3 Std.
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Shortbread
2 Std.
Paté di fegatini
30min
Castagnaccio
1h
Zuppa inglese
6 Std.
Crostini con fegatini di pollo
40min
Gelato alla crema
10h 15min
Salsa verde "Bagnet"
15min