Urządzenia i Akcesoria
Battenbergkuchen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stücke
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben175 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Mandeln40 g
-
Zucker175 g
-
Eier3
-
Zitronenschale unbehandelt1 TL
-
Backpulver1 TL
-
Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (z. B. von Dr. Oetker)8 - 10 Tropfen
-
Aprikosenkonfitüre130 g
-
Marzipandecke (300 g), z. B. von Dr. Oetker1
-
Zuckerperlen silber, zum Verzieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2089 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3 godz.
Schneemann Cake Pops
40 min
Baisergeister
4 godz.
Schoko-Vanille-Cookies
4 godz. 30 min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Whoopie Pies mit Marshmallowcreme
1 godz. 30 min
Mokka-Mousse-Torte
8 godz.
Quarkbällchen (Nautzen)
45 min
Berliner Ballen
2 godz. 30 min
Mini-Baisers
3 godz. 40 min
Cookie-Grundteig
10 min