Urządzenia i Akcesoria
Battenbergkuchen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stücke
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben175 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Mandeln40 g
-
Zucker175 g
-
Eier3
-
Zitronenschale unbehandelt1 TL
-
Backpulver1 TL
-
Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (z. B. von Dr. Oetker)8 - 10 Tropfen
-
Aprikosenkonfitüre130 g
-
Marzipandecke (300 g), z. B. von Dr. Oetker1
-
Zuckerperlen silber, zum Verzieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2089 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Galaxy Cake
6 godz. 30 min
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Zitronencremekuchen
4 godz. 20 min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8 godz. 40 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Quarkbällchen (Nautzen)
45 min
Frankfurter Kranz
6 godz.