Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g coentros
lub 10 g hortelã - 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g tomate
- 30 g azeite
- 850 g água
- 70 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 pitada de piripíri
- 250 g massa tipo cotovelo (médios)
- 1 c. chá de sal
- 2 postas de cherne (500 g aprox.)
- 200 g miolo de camarão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 348 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
40 Min
Arroz de peixe
55 min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 λεπτ.
Arroz de tamboril
35min
Feijoada de chocos
40 Min
Massada de garoupa
45min
Lulas guisadas
50 λεπτ.
Massada de lulas
35min
Feijoada de chocos
45min
Arroz de tamboril e camarão
45min
Massada de peixe
55 min
Arroz de polvo
1h 15min