Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g carne de vitela p/ guisar
- 80 g vinho tinto
- 20 g aguardente
- 1 folha de louro
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- 900 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo meada
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1628.6 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 743.1 mg
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Massa guisada com carne
45min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Vitela à americana
1h 20min
Arroz de marisco
45min
Coelho estufado com esparguete
9h
Lulas guisadas
50 Min
Coelho à diplomata
50 Min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de vitela com legumes
50 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Arroz de pato
1h 5min