Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g bacon em cubos
- 1000 g perna de peru bem limpa, desossada e cortada em pedaços
- 200 g vinho branco
- 10 g molho de soja
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 1 farinheira
- Sal q.b.
- 600 g arroz agulha
- Orégãos q.b. p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1895 kJ / 454 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Peitos de frango pizzaiola
50 min
Empadão de carne
1h 20min
Rolo de carne
1h
Bacalhau espiritual
50 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Lasanha
1u. 30min
Salsichas com couve-lombarda rápidas
30min
Bifes de cebolada
40 min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1u. 30min
Massada de cherne
40 min
Bacalhau com natas
40 min
Arroz de pato
1h 5min