Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g broa de milho partida em pedaços
lub 80 g sobras de pão partido em pedaços - 15 g salsa
- 65 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 450 g cenoura cortada em pedaços
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 400 g espinafres descongelados
- 1000 g leite
- 100 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2001 kJ / 478.3 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 4101.1 mg
Alternatywne przepisy
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1h
Demo piza & sopa de tomate
2u.
Bacalhau com espargos e camarão
1h
Bacalhau à Assis
25 Min
Bacalhau da consoada gratinado
1u. 15min
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1u. 10min
Bacalhau de Natal
1u. 15min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1u. 15min
Bacalhau com grão e broa
45min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 min
Bacalhau com broa e pimentos
1h