Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sangue de frango
- 50 g vinagre de vinho tinto
- 2 c. chá de sal
- 15 g salsa
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 800 g frango do campo cortado em pedaços
- 1 folha de louro
- 30 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 1 malagueta seca
- 300 g arroz carolino
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Cabrito assado
16h
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Arroz de marisco
45min
Coelho estufado com esparguete
9h
Arroz de enchidos e feijão
35 min
Rabanadas
55 min
Coelho à diplomata
50 min
Coelho à caramela
13 Std.
Caldeirada de cabrito
2 godz. 50 min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 Std. 50 Min
Arroz de cabidela
1u. 10min
Papas de sarrabulho
1h 25min