![Sous-vide Artichokes Sous-vide Artichokes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2247C47-2E90-43D8-BFF0-9F2ECAD65FED/Derivates/77710eed-d3c5-470b-84f4-4480665cc66f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fresh artichoke hearts, quartered, choke removed (see Tip)
- 3 oz leek, sliced in rounds (½ in.)
- 2 slices lemon, plus extra to serve
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- ⅛ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 60 oz water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
- 1 oz lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 291 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Herbed Turkey with Roasted Red Pepper Sauce
5 Std.
Borscht
25 Min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35 min
Fish Carnitas
20 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Cauliflower with Pea Purée
40 min
Shrimp Sauté
25 Min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40 min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 Min