Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz water
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz butternut squash, peeled and cubed (approx. ½ in.)
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz pecans, chopped
- 1 oz brown sugar
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz dried cranberries
- ½ oz lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1344.1 kJ / 321.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesy Zucchini Pappardelle
50min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Creamed Pearl Onions with Ham
35min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 Min
Sicilian Shrimp Salad
30min
Green Bean Gremolata
25 Min
Tropical Cashew Rice
1h 45min
Beet Salad
15 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 Std. 15 Min