![Cranberry-Pecan Brussels Sprouts Cranberry-Pecan Brussels Sprouts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ce71a13-4103-4474-84dc-4ef6c5dfa116/Derivates/09323389-2fcb-4550-90f2-d1ecab07c438.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz water
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz butternut squash, peeled and cubed (approx. ½ in.)
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz pecans, chopped
- 1 oz brown sugar
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz dried cranberries
- ½ oz lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1344.1 kJ / 321.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brussels Sprouts with Cranberries and Pecans
35 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Baked Crab Dip
15min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40 min
Cauliflower Steaks
45 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 Std. 5 Min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 Min
Lemony Green Beans
20 Min