Urządzenia i Akcesoria
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
water18 oz
-
Brussels sprouts trimmed, halved16 oz
-
butternut squash peeled and cubed (approx. ½ in.)5 oz
-
unsalted butter cut into pieces2 oz
-
pecans chopped2 oz
-
brown sugar1 oz
-
balsamic vinegar1 oz
-
dried cranberries1 oz
-
lemon juice (approx. ½ lemon)½ oz
-
dried chili flakes to taste½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
77.2 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1344.1 kJ /
321.2 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Peach and Almond Ice Cream
8 godz. 10 min
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Asparagus with Cashew Cream
20 min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Shrimp Scampi
40 min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 min
Shrimp Sauté
25 min
Avocado Deviled Eggs
25 min
Southwest Quinoa
40 min