Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 草蝦仁
- 1 大匙 米酒
- 10 克 油
- 10 克 蒜頭
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- 200 克 蘆筍 ,切段(約3公分)
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 324 kJ / 77.5 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 370.9 mg