小黃瓜炒肉絲

小黃瓜炒肉絲

4.7 30 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
3 人份

Składniki

  • 小黃瓜 去芯,切絲(食材絲前約650克)
    5 條
  • ¼ 茶匙
  • 梅花肉 切絲 (約0.5公分×5公分)
    300 克
  • 醬油
    1 大匙
  • 米酒
    1 大匙
  • ½ 茶匙
  • 10 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 香油
    ½ 茶匙
  • 蠔油
    1 大匙
  • 新鮮紅辣椒 去籽,切絲
    10 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 601.2 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 1575.1 kJ / 376.8 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 70.6 g
Węglowodany 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...