![Ciambelline al vino rosso Ciambelline al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94AEB6A5-6ED1-49FC-B7FE-B03D219816B5/Derivates/54B65EA3-6E4A-408E-9544-D2EA314D847D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 140 g di vino rosso
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di semi di anice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella ciociara
3h
Torcolo di San Costanzo
5 Std. 30 Min
Pizza di pasqua dolce
3h
Panpepato
25 Std. 40 Min
Maritozzo romano
11h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 Min