Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 140 g di vino rosso
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di semi di anice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Panpepato
25h 40min
Torta al testo
1 Std.
Maritozzo romano
11sa
Ciambellone veloce allo yogurt
40 Min
Ciaramicola
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Fiadoni
1 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Ciambellone alla frutta secca
55min