Focaccia tramezzino

Focaccia tramezzino

4.6 166 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Focaccia
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco (12 g)
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 500 g di latte + q.b.
  • 500 g di farina di forza
  • 2 cucchiaini rasi di sale (10 g) + q.b.
Farcitura
  • 100 g di tonno in scatola al naturale (peso sgocciolato)
    100 g di prosciutto cotto affumicato, a pezzi
  • 50 g di olio di arachidi
  • 1 tuorlo d'uovo a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaini rasi di sale
  • 1 cucchiaio di aceto di vino
Terminare la preparazione
  • 2 uova sode (opcjonalnie) a fette

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 500 kcal / 2092 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...