Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 270 g baker's flour
- 270 g warm water
- 1 pinch dried instant yeast
Dough
- 300 g water
- 20 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.6 kJ / 326.1 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 498.8 mg
Alternatywne przepisy
Soft butter rolls
1h 50min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Buttermilk bread
2h
Fresh pasta dough
1 Std.
Kormolas (Kulkuls)
3 Std.
Olive and fennel grissini
25 Std. 30 Min
Herbed lavosh
55 Min
Brioche burger buns
2sa 10 dk
Paris–Brest with praline cream
26hod.
Focaccia
2hod. 5min
Baguette
3h 45min
Herb and garlic pull-apart bread
1hod. 35min