Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 270 g baker's flour
- 270 g warm water
- 1 pinch dried instant yeast
Dough
- 300 g water
- 20 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.6 kJ / 326.1 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 498.8 mg
Alternatywne przepisy
Flour tortillas
1h 10min
Wonton wrappers
55min
Baguettes
3 godz. 45 min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Fresh pasta dough
1h
Hamburger rolls
2h 20min
Easy brioche
1 Std. 50 Min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Hot dog rolls
3h 30min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min