Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
TM6 TM5

Tarte de alfarroba, amêndoa e figo

4.6 (30 ocen)

Składniki

Base

  • 125 g figo seco
  • 50 g amêndoa
  • 75 g bolacha Maria
  • 50 g manteiga

Recheio

  • 100 g amêndoa s/ pele
  • 3 ovos
  • 100 g açúcar
  • 75 g manteiga
  • 100 g doce de gila
  • 50 g farinha de alfarroba
  • 15 g farinha tipo 55
  • 1 c. chá de fermento p/ bolos
  • 1 c. chá de canela em pó

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1883 kJ / 451 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy