Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g açúcar
- 200 g amêndoa c/ pele
- 50 g figos secos
- 100 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 12 ovos
- 150 g farinha de alfarroba
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 225 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Queijadas de requeijão
30 λεπτ.
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 λεπτ.
Cobbler de frutos do bosque
50 λεπτ.
Salame de alfarroba
1ωρ.
Bolinhos de casca de laranja
96h
Sopa do vidreiro
45min
Capuchas da Ilha
25 λεπτ.
Bolo rico da minha terra
1ωρ.
Sopa de bacalhau e marisco
1ωρ.
Bolo de alfarroba
50 λεπτ.
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35min
Torta algarvia
50 λεπτ.