Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- Manteiga q.b. p/ untar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 8 gemas de ovo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Recheio
- 250 g camarão c/ casca
- 500 g leite
- 80 g farinha
- 40 g manteiga
- 1 cubo de caldo de marisco
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Maionese q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1577.6 kJ / 377.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 434.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1 Std.
Soufflé de atum e cebolinho
1 Std. 5 Min
Caril de camarão
35 min
Bacalhau espiritual
50 Min
Soufflé de peixe
1 Std. 10 Min
Filhós de forma
1 Std.
Pudim de peixe da avó Titão
2 Std. 30 Min
Pudim de bacalhau
2h
Bisque de marisco
45 Min
Pudim de peixe com molho de tomate
3 Std.
Tomatada com ovos escalfados
55 min
Molho bechamel
15 Min