Pane all'aglio e alle erbe aromatiche

Pane all'aglio e alle erbe aromatiche

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Preparazione
  • di formaggio Sbrinz (circa 2 cm), per cospargere
    30 g
Impasto
  • di acqua q.b. per spennellare
    300 g
  • di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di rucola
    20 g
  • di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
    ½ cubetto
  • di farina semibianca
    500 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di olio di oliva
    2 cucchiai
Burro alle erbe aromatiche
  • di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
    3 rametti
  • spicchi di aglio
    2
  • di burro morbido
    100 g
  • di erba cipollina fresca (circa 20 g), tagliata finemente
    1 mazzetto
  • di sale
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 366 kcal / 1533 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...