Treccia con mirtilli rossi

Treccia con mirtilli rossi

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Impasto
  • di latte
    130 g
  • di zucchero
    30 g
  • di burro, non salato
    30 g
  • di lievito fresco (20 g), sbriciolato
    ½ cubetto
  • di farina bianca
    300 g
  • di sale
    ¼ cucchiaino
Farcitura
  • di nocciole sgusciate, con la buccia
    120 g
  • mela (160 g, ad es. Boskoop), a pezzi (4 cm)
    1
  • di zucchero grezzo di canna
    50 g
  • limone biologico, la scorza grattugiata
    1
  • di succo di limone
    30 g
  • di cannella in polvere
    ½ cucchiaino
  • di panna intera
    80 g
  • di panna acida
    50 g
  • di mirtilli rossi, secchi dolcificati
    50 g
    40 g di uvetta sultanina
Stampi
  • farina bianca per spianare
  • zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante per decorare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 312.1 kcal / 31.2 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...