Polpette al sugo

Polpette al sugo

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • di pane fresco o raffermo a pezzi
    40 g
  • di latte
    40 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    6 - 12 rametti
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di carne trita di manzo
    400 g
    400 g di ceci, cotti, (peso al netto del liquido di conservazione)
  • uova
    2
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    50 - 80 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di passata di pomodoro
    600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...