Polpette al sugo
TM5 TM6

Polpette al sugo

4.2 (23 oceny)

Składniki

Polpette

  • 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 40 g di latte
  • 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 400 g di carne trita di manzo
    lub 400 g di ceci, cotti (peso al netto del liquido di conservazione)
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva q.b.

Salsa pomodoro

  • 1 spicchio di aglio
  • 50 - 80 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1507 kJ / 359 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy