Risotto al ragù

Risotto al ragù

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di carne trita di manzo
    200 g
  • di olio di oliva
    2 cucchiaio
  • carota a pezzi (circa 100 g)
    1
  • gambo di sedano a pezzi (circa 50 g)
    1
  • scalogno a pezzi (circa 30 g)
    1
  • di riso per risotto (es. Arborio o Carnaroli)
    250 g
  • di acqua
    650 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
    1 cucchiaio di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    ½ cucchiaino
  • di burro
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 535 kcal / 2241 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...