Urządzenia i Akcesoria
Bizcocho genovés
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 rebanadas
Składniki
-
mantequilla sin sal para engrasar
-
4 huevos (53-63 g cada uno, vea el consejo)
-
120 g de azúcar refinada al gusto
-
½ cdita de extracto de vainilla natural1 cdita de azúcar de vainilla casera (ver receta en Cookidoo®)
-
120 g de harina de trigo al rededor de la mariposa
-
1 pizca de sal fina al rededor de la mariposa
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 rebanada
Sód
49.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
608.5 kJ /
145.4 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
El Libro Básico
205 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Crema pastelera
10 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Pasta choux
2 godz.
Tiramisú
5 godz. 20 min
Bizcocho de limón
2 godz.
Flan
2 godz. 45 min
Galletas de mantequilla
50 min
Glaseado blanco
2 godz.
Tarta de manzana
1 godz.
Bizcocho marmoleado
2 godz. 10 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 godz. 30 min