Helado de caramelo salado

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porciones

Składniki

Salsa de caramelo salado
  • 250 g de azúcar
    250 g de azúcar morena
  • 200 g de crema para batir (min 30% de grasa)
  • 1030 g de agua
  • 1 cdita de jugo de limón amarillo
  • 30 g de mantequilla sin sal En frío y, en la medida de lo posible, de una sola pieza (aprox. 20 mm x 40 mm x 10 mm).
  • 1 cdita de sal
  • 50 g de vinagre
Helados
  • ½ vaina de vainilla
  • 600 g de leche entera
  • 200 g de crema para batir (min 30% de grasa)
  • 30 g de azúcar
  • 6 yemas de huevo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porciones

Sód 2867.4 mg
Białko 41.3 g
Kalorie 14050.7 kJ / 3358.2 kcal
Tłuszcz 216.6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 123 g
Węglowodany 322.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...