Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vaina de vainilla, fresca
- 100 g de azúcar refinada
- 500 g de leche
- 50 g de fécula de maíz
- 3 huevos
- 200 g de mantequilla sin sal, cortada en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 10500 kJ / 2500 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 169 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Tiramisú
3h 15min
Crema pastelera
10 Min
Bizcocho de vainilla
30 Min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3 Std. 30 Min
Merengue
15 Min
Fondant
15 Min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5sa
Crema pastelera de pistache
20 Min
Salsa Bechamel TM6
15 Min
Betún de mantequilla básico
10 Min