Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vaina de vainilla, fresca
- 100 g de azúcar refinada
- 500 g de leche
- 50 g de fécula de maíz
- 3 huevos
- 200 g de mantequilla sin sal, cortada en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 10500 kJ / 2500 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 169 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Salsa de caramelo TM6
1h 30 min
Berlinesas rellenas de crema pastelera TM6
4h 20min
Árbol de vainilla y especias
12 godz.
Crumble de mousse de manzana con helado de romero
10h 55min
Merengue suizo
15 min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30 min
La Pavlova despeinada
4 godz.
Crema pastelera
10 min
Masa sablé
10 min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5óra
Merengue
15 min