Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes entières, émondées
- 280 g de sucre brut
- 3 citrons, uniquement les zestes finement râpés
- 4 œufs
- 220 g de beurre, coupé en morceaux (3 cm)
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Nappage
- 90 g de jus de citron
- 50 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1520.6 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Sauce béchamel
15min
Cake aux baies
1h 15 min
Soupe de potiron
35 Min
Tarte aux abricots
1h 10min
Sauce bolognaise
3h 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake à l'orange
1h