Ketchup

Ketchup

4.8 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 bocaux

Składniki

  • d'oignons rouges coupés en deux
    250 g
  • de poivrons rouges coupés en morceaux
    100 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de vinaigre de cidre
    20 g
  • de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
    50 g
  • de concentré de tomate
    130 g
  • de tomates pelées
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de paprika doux
    2 c. à café
  • de poivre de Cayenne, moulu selon les goûts
    1 - 2 pointe(s) de couteau
  • de clous de girofle, moulus
    ¼ de c. à café
  • de poivre de la Jamaïque moulu
    ¼ de c. à café
  • de cannelle moulue (opcjonalnie)
    1 pincée
  • de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
    2 - 3 pincées
  • feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
    1

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 196 kcal / 819 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...