Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 100 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de vinaigre de cidre
- 50 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 130 g de concentré de tomate
- 400 g de tomates pelées
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café de paprika doux
- 1 - 2 pointe(s) de couteau de poivre de Cayenne, moulu, selon les goûts
- ¼ c. à café de clous de girofle, moulus
- ¼ c. à café de poivre de la Jamaïque, moulu
- 1 pincée cannelle, moulue (opcjonalnie)
- 2 - 3 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sel aux herbes
5 Min
Focaccia aux tomates cerises
2h
Crème glacée aux fruits
5 Min
Sabayon classique
15 Min
Brownies sans gluten
1h 20min
Raviolis courgettes-ricotta (2 portions)
Pas d’évaluation
Poudre pour thé Chai
15 Min
Pâtes fraîches
1h
Effiloché de porc aux petits pains vapeur
3h
Beignets de courgettes et crevettes au yaourt
30 Min
Pâté méditerranéen à la tomate
15 Min
Focaccia aux tomates
40min