Ketchup

Ketchup

4.8 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 bocaux

Składniki

  • 250 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 100 g de poivrons rouges coupés en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 20 g de vinaigre de cidre
  • 50 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
  • 130 g de concentré de tomate
  • 400 g de tomates pelées
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à café de paprika doux
  • 1 - 2 pointe(s) de couteau de poivre de Cayenne, moulu selon les goûts
  • ¼ de c. à café de clous de girofle, moulus
  • ¼ de c. à café de poivre de la Jamaïque moulu
  • 1 pincée de cannelle moulue (opcjonalnie)
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
  • 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 196 kcal / 819 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...