Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 100 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de vinaigre de cidre
- 50 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 130 g de concentré de tomate
- 400 g de tomates pelées
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café de paprika doux
- 1 - 2 pointe(s) de couteau de poivre de Cayenne, moulu, selon les goûts
- ¼ c. à café de clous de girofle, moulus
- ¼ c. à café de poivre de la Jamaïque, moulu
- 1 pincée cannelle, moulue (opcjonalnie)
- 2 - 3 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini cheesecakes végans
4 Std. 30 Min
Riz au jasmin avec lait de coco, lime et noix de cajou
35min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45 min
Tzatziki
15 Min
Cœurs meringués
2 Std.
Pie au bœuf et à la bière
1 Std. 40 Min
Sauce béarnaise
20min
Cookies
50 Min
Liqueur à l'abricot
Brak ocen
Yogourt nature
12u.
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 Min
Cookies tout chocolat
30 Min