Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 500 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 20 g de beurre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de farine de blé
- 900 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille
lub 1 c. à café bombée de fond de volaille - 12 tranches de pain rassis ou de baguette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
-
Basiques - Soupes et veloutés 9 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Nos soupes qui réchauffent 14 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Soupe à l'oignon
50min
Soupe de laitue
35min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35min
Velouté de champignons
20min
Crème de courgette au bleu
25min
Soupe de haricots blancs
20min
Potage Saint-Germain
45min
Potage au poireau
30min
Velouté de tomate
30min
Soupe à l'ail
40min
Gratinée aux oignons
50min
Soupe au lait
20min