Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de cerises noires, dénoyautées
- 100 g de farine de blé
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1178 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Soufflé au fromage express
50min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Iles flottantes
1 godz.
Crème caramel
3 Std.
Tuiles aux amandes
25min
Clafoutis figues-amandes
50min
Cake aux fruits confits
4h
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55 min
Cake surprise
2 godz.