Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 700 g de courgettes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
-
1
cube de bouillon de légumes
lub 1 c. à soupe bombée de fond de légumes - ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre
- 40 - 50 g de fromage à tartiner, type La Vache qui Rit®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 401 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo® à table 2023 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
35 min
Purée de pommes de terre et de légumes
45 min
Soupe de panais
35 min
Velouté de champignons
20 min
Crème de petits pois
40 min
Crème de chou-fleur
40 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de tomate
30 min
Soupe de tomate au basilic
30 min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40 min
Velouté de potiron et crevette
35 min
Crème de carotte
30 min