Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 700 g de courgettes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
-
1
cube de bouillon de légumes
lub 1 c. à soupe bombée de fond de légumes - ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre
- 40 - 50 g de fromage à tartiner, type La Vache qui Rit®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 401 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo® à table 2023 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de champignons
20min
Velouté de tomate
30min
Soupe de panais
35min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Potage au poireau
30min
Velouté de potiron et crevette
35min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35 min
Velouté de légumes
35min
Crème de carotte
30min
Crème de courgette au bleu
25min