Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cebollas encurtidas
- 200 g de cebolla morada, en cuartos
- 1 cda de orégano seco
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 100 g de jugo de limón
- 50 g de vinagre de manzana
- 1 chile habanero, sin tallo, a la mitad o al gusto
- 700 g de jitomate, en cuartos
- 90 g de cebolla, en cuartos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 2 chiles serranos, sin tallo
Pollo para rellenar<br>
- 250 g de queso oaxaca, frío en cuartos
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 350 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos
- 30 g de aceite de oliva
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
Salsa de jitomate<br>
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de comino en polvo
- 6 bolillos, rebanados sin migajón
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2021 kJ / 481 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1505 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flautas ahogadas
1h
Pollo con crema de chipotle adobado
40min
Chalupas rojas
40min
Sopa de tortilla
40min
Salsa roja de molcajete
10min
Enchiladas suizas
1h
Sopa de tortilla
25min
Chilaquiles rojos
25min
Tacos de pollo al pastor
45min
Tortas ahogadas
2 Std. 40 Min
Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño
50min
Enchiladas de pollo
40min