Granita grejpfrutowa z rumem

Granita grejpfrutowa z rumem

4.8 47 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g cukru
  • 100 g białego rumu
  • 80 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego
  • 30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 600 g kostek lodu
  • cytryna pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
  • liście mięty, świeże do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 125.3 kcal / 524.1 kJ
Białko 0.1 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 6.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...