Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g manteiga
- 120 g cebola
- 3 dentes de alho
- 300 g espinafres descongelados e espremidos
- 600 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 150 g batata cortada em pedaços
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 870.6 kJ / 208.1 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 513.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40 dk
Sopa de couve e batata
50 Min
Sopa de legumes
35 dk
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Sopa de grão com alho-francês
45 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 dk
Sopa de alface
35 dk
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de tomate e repolho
50 Min
Sopa de alho-francês
40 dk
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 dk
Creme de abóbora e hortelã
40 dk