Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa c/ pele
- 50 g sementes de abóbora
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 15 g coentros
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
- 250 g alho-francês cortado em rodelas
- 400 g abóbora cortada em cubos
- 1 c. chá de sal
- 350 g tomate em pedaços
- 700 g água
- 150 g couve-de-bruxelas cortadas em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 180 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa de couve e batata
50 min
Sopa de couve-flor e alho assados
1u. 10min
Sopa de legumes
35 min
Creme de alho
1u. 10min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40 min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Sopa de nabo e espinafres
45min
Sopa XL
1h