Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g camarão c/ casca
- 500 g água
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g polpa de tomate
- 150 g cenoura cortada aos cubos
- 100 g bacon cortado aos cubos
- 100 g chouriço de carne cortado às rodelas
- 150 g vinho branco
- 1 folha de louro
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g cubos de tamboril
- 800 g feijão-branco cozido escorrido
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 462 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
35 dk
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1 godz. 20 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 Min
Feijoada de chocos
40 dk
Lulas guisadas
50 Min
Massada de lulas
35 dk
Feijoada de chocos
45 Min
Feijoada de polvo
1sa 30 dk
Guisado de lulas e feijão com arroz
1sa
Massada de cherne
40 dk
Arroz de tamboril e camarão
45 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min