Urządzenia i Akcesoria
Grießklößchen (Suppeneinlage)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch150 g
-
Butter40 g
-
Salz½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Hartweizengrieß80 g
-
Kerbel getrocknet1 EL
-
Ei1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
542 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Germknödel
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Brotknöpfle mit Salat
1 godz.
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Schupfnudeln
2 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Nockerl / Spätzle
20 min