Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 EL Kerbel, getrocknet
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 542 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Germknödel
1h
Semmelknödel
50 min.
Spätzle
30min
Grießnockerl
30min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Kas-Press-Knödel
45 min.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Schupfnudeln
2h
Strudelgrundteig
45 min.
Nockerl / Spätzle
20 min.