Urządzenia i Akcesoria
Grießklößchen (Suppeneinlage)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch150 g
-
Butter40 g
-
Salz½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Hartweizengrieß80 g
-
Kerbel getrocknet1 EL
-
Ei1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
542 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30min
Strudelgrundteig
45min
Hefegrundteig, süss
1h
Germknödel
1h
Schupfnudeln
2h
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Nockerl / Spätzle
20min