Urządzenia i Akcesoria
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl370 g
-
Ei1
-
Öl40 g
-
Wasser lauwarm120 g
-
Essig10 g
-
Salz½ TL
Füllung und Strudelzubereitung
-
Äpfel in Stücken750 g
-
Walnüsse, ohne Schale150 g
-
Zucker100 g
-
Haferflocken45 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Zitronensaft15 g
-
Sahne75 g
-
Saure Sahne75 g
-
Zimt1 - 2 TL
-
Butter in Stücken80 g
-
Milch zum Bestreichen30 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1720 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Mürbeteig
5 min
Quarkstrudel
1 godz. 20 min
Strudelgrundteig
45 min
Apfelmuffins
40 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Frühlingsrollen Italian Style
50 min
Windbeutel
2 godz. 15 min
Bienenstich
5 godz. 30 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min