Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 15 g de maicena
- 3 - 4 cucharadas de azúcar glas (para rebozar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 185 kJ / 44 kcal
- Białko
- 0.75 g
- Węglowodany
- 7.33 g
- Tłuszcz
- 1.32 g
- Błonnik
- 0.02 g
Alternatywne przepisy
Crema de lima
2 Std. 20 Min
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Calissons (Mazapán con fruta glaseado)
24h
Flan
5 godz.
Glaseado blanco
5 Min
Merengue italiano
20min
Merengue francés
2h 15min
Merengue con agua
15 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Almíbar básico
10min
Tocino de cielo
4h 30min