Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 150 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 35 g de azúcar
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de brandy
- 24 bizcochos de soletilla
- 250 g de leche
Cobertura
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 35 g de mantequilla
- 1 cucharadita de cacao puro en polvo (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2127 kJ / 509 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pudin de chocolate y queso con cookies
4h 20 phút
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 godz. 15 min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Brownie flan
5 godz. 15 min
Tarta de queso marmolada
4h 30min
Flan de turrón
3h 40min
Tarta de queso suiza
4j 10 menit
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4h 30min
Tarta mousse de piña
6h 30min