Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 150 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 35 g de azúcar
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de brandy
- 24 bizcochos de soletilla
- 250 g de leche
Cobertura
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 35 g de mantequilla
- 1 cucharadita de cacao puro en polvo (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2127 kJ / 509 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1 Std. 20 Min
Tarta de chocolate blanco
8u. 15min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Pudin de chocolate y queso con cookies
4h 20min
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4 godz. 30 min
Tarta cuajada de caramelo
2 Std. 10 Min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3 Std. 20 Min
Tarta de queso suiza
4h 10min
Tarta mousse de limón
4 godz. 30 min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min