Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Portionen
Składniki
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze
-
Zucker30 g
-
Vanilleschote in Stücken½
-
Puddingpulver, Sahne-Geschmack10 g
-
Erdbeeren davon 300 g in Stücken und 150 g in Spalten450 g
-
Wasser kalt30 g
-
Heidelbeeren250 g
Holundersauce
-
Milch zimmerwarm450 g
-
1 EiEigelb2
-
Salz1 Prise
-
Puddingpulver, Sahne-Geschmack10 g
-
Holunderblütensirup60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1114 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenkompott
20 min
Rote Grütze Deluxe
30 min
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 min
Wackelpudding mit Vanillesauce
16 godz. 35 min
Rote Grütze
30 min
Vanillepudding
25 min
Kirsch-Grütze
20 min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 min
Erdbeersauce
15 min
Westfälische Quarkspeise
1 godz. 25 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz.
Mango-Quarkspeise
10 min