Urządzenia i Akcesoria
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker40 g
-
Speisestärke80 g
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 TL
Belag
-
Mandarinen (à 300 g), abgetropft2 Dosen
-
Zucker140 g
-
Eier4
-
Zitronensaft50 g
-
Milch300 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Quark, 20% Fett1500 g
-
Rote Grütze300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
1136 kJ /
271 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Spiegelei-Kuchen
1 godz. 15 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min