Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zucker
- 80 g Speisestärke
- 2 Eier
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Belag
- 2 Dosen Mandarinen (à 300 g), abgetropft
- 140 g Zucker
- 4 Eier
- 50 g Zitronensaft
- 300 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1500 g Quark, 20% Fett
- 300 g Rote Grütze
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1136 kJ / 271 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Mokka-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Schoko-Kiba-Kuchen
1 Std. 45 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1小时 20 分钟
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min