Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 140 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 3 Eier
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 2 Gläser Sauerkirschen (à 680 g), abgetropft
- 140 g Zucker
- 3 Eier
- 30 g Zitronensaft
- 600 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Quark
-
150
g Sonnenblumenöl
lub 150 g Rapsöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4sa 30 dk
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.
Pflaumen-Käsekuchen
4 godz.
Erdbeer-Quark-Torte
2hod. 45min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2sa
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min