Urządzenia i Akcesoria
Schwarz-Weiß-Gebäck
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
60 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker1 gestr. TL
-
Zucker165 g
-
Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Rumaroma z.B. von Dr. Oetker½ Fläschchen
-
Ei1
-
125 g Margarine, weich, in StückenButter weich, in Stücken125 g
-
Kakao z.B. von Dr. Oetker15 g
-
Milch10 g
-
Eiweiß1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
184 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanillekipferl
2 godz.
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 15 min
Heidesand
2 godz. 50 min
Ausstechkekse
1 godz.
Drip-Cake-Plätzchen
1 godz. 10 min
Pfeffernüsse mit Guss
4 godz. 30 min
Winterliche Nougat-Plätzchen
1 godz.
Schwarz-Weiß-Gebäck-Herzen
2 godz. 10 min
Nougat-Plätzchen
2 godz. 15 min
Kokosmakronen
50 min
Schwarz-Weiß-Plätzchen
4 godz.
Zitronen-Plätzchen
30 min