Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 TL Salz
- 150 g Bergkäse, würzig, in Stücken
- 150 g Emmentaler, in Stücken
- 150 g Räßkäse, in Stücken
- 510 - 520 g Weizenmehl, griffig (siehe Tipp)
- 180 - 200 g Milch
- 5 Eier (Größe M)
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 55 - 110 g Butterschmalz
- 200 g Zwiebeln
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4240 kJ / 1013 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riebel
3u.
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Käse-Omelette mit Spinat
30min
Käsespätzle
45 min
Älpler Flädle
30min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 min
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Lustenauer Käsdönnala
2 Std. 30 Min
Frittaten
30min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min