Urządzenia i Akcesoria
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Kaffee, aufgebrüht100 g
-
Rum1 EL
-
Eier (Größe M)2
-
Zucker100 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Sternanis, gemahlen¼ TL
-
Mascarpone500 g
-
Vanillekipferl360 g
-
Kakaopulver zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
340 mg
Białko
11 g
Kalorie
2798 kJ /
669 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weißes Topfen-Mousse
1 Std. 10 Min
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 Min
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1 Std. 10 Min
Maracuja-Creme-Törtchen
2 Std. 30 Min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 Std.
Nutella-Schnitte
2 Std.
Einfache Cremeschnitte
3 Std. 45 Min
Himmlische Schokokugeln
3 Std. 20 Min
Rumschnitten
50 Min
Kokosbusserl
1 Std. 10 Min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 Min
Eisenbahner
2 Std. 30 Min