Vanillekipferl-Tiramisu im Glas

Vanillekipferl-Tiramisu im Glas

4.5 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Kaffee, aufgebrüht
    100 g
  • Rum
    1 EL
  • Eier (Größe M)
    2
  • Zucker
    100 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Kardamom, gemahlen
    ½ TL
  • Nelken, gemahlen
    ¼ TL
  • Sternanis, gemahlen
    ¼ TL
  • Mascarpone
    500 g
  • Vanillekipferl
    360 g
  • Kakaopulver zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 340 mg
Białko 11 g
Kalorie 2798 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...