Urządzenia i Akcesoria
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Kaffee, aufgebrüht100 g
-
Rum1 EL
-
Eier (Größe M)2
-
Zucker100 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Sternanis, gemahlen¼ TL
-
Mascarpone500 g
-
Vanillekipferl360 g
-
Kakaopulver zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
340 mg
Białko
11 g
Kalorie
2798 kJ /
669 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15 min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2 godz. 30 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Oster-Eierlikörkuchen
11 godz.
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8 godz. 45 min
Manner Kokoskugeln
3 godz. 30 min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2 godz. 20 min
Himmlische Schokokugeln
3 godz. 20 min
Einfache Cremeschnitte
3 godz. 45 min
Windringerl
3 godz.
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Rumschnitten
50 min