Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ TL Salz
- 400 g Weizenmehl, universal
- 10 g frische Germ
- 250 g Wasser
- 10 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Schnittkäse (z. B. Rheintaler Käse, siehe Tipp), in Stücken
- 500 g Zwiebeln, geviertelt
- 4 Eier (Größe M)
- 25 g Butter, in Stücken
-
60
g Milch
lub 60 g Weißwein - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1713 kJ / 409 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Riebel
3h
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.
Überbackene Käsesemmeln
25min
Sterzwurst (Polentarolle)
8sa 45 dk
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2h 15min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Funkaküachle
1h 40min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Alpendressing mit RUPP Feinster Streich Bergkäse
5 Min
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Flaumiger Lauchkuchen
2h
Wälder Käsknöpfle
55 λεπτ.