Lustenauer Käsdönnala

Lustenauer Käsdönnala

4.6 206 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 Portionen

Składniki

  • Salz
    1 ½ TL
  • Weizenmehl, universal
    400 g
  • frische Germ
    10 g
  • Wasser
    250 g
  • Öl etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Schnittkäse (z. B. Rheintaler Käse, siehe Tipp), in Stücken
    500 g
  • Zwiebeln geviertelt
    500 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Butter in Stücken
    25 g
  • Milch
    60 g
    60 g Weißwein
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 1713 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...