Coconut Lime Cashew Jasmine Rice

Coconut Lime Cashew Jasmine Rice

4.5 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • limes divided (1 zested and juiced, 1 cut into wedges, to garnish)
    2
  • jasmine rice long grain
    10 oz
  • cashews chopped, plus extra to garnish
    3 oz
  • canned coconut milk
    14 oz
  • water
    1 ½ oz
  • coconut oil
    2 tsp
  • salt to taste
    1 ½ tsp
  • coconut oil
    1 oz
    1 oz unsalted butter
  • green onions (opcjonalnie) thinly sliced
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 229.3 kcal / 959.5 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 394 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...