![Coconut Lime Cashew Jasmine Rice Coconut Lime Cashew Jasmine Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e8207b6189b3e726cca3034c8d76787/Derivates/522dcf1d234cc9af4b0ce2c05555e97cb0197b37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limes, divided
- 10 oz jasmine rice, long grain
- 3 oz cashews, chopped, plus extra to garnish
- 14 oz canned coconut milk
- 1 ½ oz water
- 2 tsp coconut oil
- 1 ½ tsp salt, to taste
-
1
oz coconut oil
lub 1 oz unsalted butter, cut into pieces - 3 green onions, thinly sliced (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 959.5 kJ / 229.3 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 394 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potato Curry Soup
35 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Slow Cooked Chili con Carne
7h
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 Min
West African Peanut Soup with Chicken
50min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Meat Sauce
1hod. 45min
Chopped Asian Salad
20 Min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30min