Gemüsesticks mit Dip und Vollkornweckerl

Gemüsesticks mit Dip und Vollkornweckerl

4.3 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 Portionen

Składniki

Vollkornweckerl
  • Walnüsse, halbiert
    50 g
  • Wasser
    350 g
  • frische Germ zerbröselt
    20 g
    1 Päckchen Trockengerm
  • Zucker
    1 Prise
  • Weizen-Vollkornmehl etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Leinsamen geschrotet
    50 g
  • Sonnenblumenkerne (opcjonalnie)
    50 g
  • Salz
    1 TL
Dip und Fertigstellung
  • Topfen, 20% Fett
    150 g
  • Avocado in Stücken
    50 g
  • Honig
    20 g
  • Senf
    30 g
  • Feta in Stücken
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Karotten in Stiften (5 cm)
    150 g
  • Gurke in Stiften (5 cm)
    150 g
  • Paprika rot, in Stiften (5 cm)
    150 g
  • Paprika gelb, in Stiften (5 cm)
    150 g
  • Stangensellerie in Stiften (5 cm)
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 452 kcal / 1890 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 420 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...