Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme

Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme

4.2 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portion

Składniki

  • Zwetschken, frisch oder gefroren, entsteint, halbiert
    750 g
  • Zucker
    90 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Wasser (bei Verwendung frischer Zwetschken)
    20 g
  • Vanilleschote
    1
  • Milch
    600 g
  • Maisstärke
    25 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Biskotten
    90 g
  • Schlagobers kalt
    250 g
  • Mandeln, gehobelt
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 117 mg
Białko 10 g
Kalorie 1853 kJ / 443 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...