Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Zwetschken, frisch oder gefroren, entsteint, halbiert
- 90 g Zucker
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Wasser (bei Verwendung frischer Zwetschken)
- 1 Vanilleschote
- 600 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 2 Eier (Größe M)
- 90 g Biskotten
- 250 g Schlagobers, kalt
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
25 Min
Saftiger Maracujakuchen mit Glasur
1h 45min
Weißes Topfen-Mousse
1h 10min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Kastanientarte
1h 30min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50min
Apfelpudding
25 Min
Maroni Mousse au chocolat
15min
Gefüllter Putenbraten
1h 50min
Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
2h 30min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h