Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Zwetschken, frisch oder gefroren, entsteint, halbiert
- 90 g Zucker
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Wasser (bei Verwendung frischer Zwetschken)
- 1 Vanilleschote
- 600 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 2 Eier (Größe M)
- 90 g Biskotten
- 250 g Schlagobers, kalt
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 dk
Cool Strawberry Caipiroska
10 dk
Maroni Mousse au chocolat
15 dk
Apfeltaschen
1óra 40p
Walnuss-Sauerkraut-Brownie
1 Std.
Wespennester
1 godz. 35 min
Eisalat mit Räucherforelle
20 Min
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1h 10min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15 dk
Gebratenes Huhn mit Gemüse
1h 10min