Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
TM6 TM5

Mandarinenmousse mit weißer Schokolade

4.2 (50 ocen)

Składniki

  • 100 g weiße Schokolade, in Stücken
  • 250 g Schlagobers
  • 1 Päckchen Sahnesteif
  • 400 g Mandarinen, geschält, in Stücken, etwas mehr zur Dekoration
  • 2 EL Maisstärke
  • 70 g Vollrohrzucker (siehe Tipp)
  • 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 10 g Vanillezucker
  • 250 g Topfen
  • 3 EL Haselnusskrokant

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1700 kJ / 406 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy