Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 250 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 400 g Mandarinen, geschält, in Stücken, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- 70 g Vollrohrzucker (siehe Tipp)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 10 g Vanillezucker
- 250 g Topfen
- 3 EL Haselnusskrokant
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15min
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.
Weißes Topfen-Mousse
1h 10min
Kokoscreme mit Schokolade und Spekulatius
2h 5min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2h 20min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Paprika Tricolore im Glas
1h 10min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Himbeerpudding
35 Min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 Min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Schokomousse Ruck-Zuck
5min