Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g leite
- 100 g açúcar
- 80 g manteiga
- 25 g fermento de padeiro fresco
- ½ c. chá de sal
- 410 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 ovo
- 2 c. chá de canela em pó
- 2 c. chá de erva-doce
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- 1 c. sopa de leite
- 4 passas de uva p/ decorar
-
2
ovos p/ decorar
lub 2 amêndoas da Páscoa - Granulado colorido q.b.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2001.5 kJ / 478.4 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 333.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1 Std. 10 Min
Refeição surpresa para dois
Brak ocen
Xarope estimulante de açafrão e mel
1 Std.
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Feijoada de chocos
40 Min
Doces regionais do Algarve
24h
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Madalenas de mel
35 min
Bolinhas de caranguejo
2 Std. 30 Min
Torta
30min
Doce de tomate
30min
Chocos com ervilhas e batata-doce
45 Min